Thai konyhakultúra

e76e75d4d9cf9ee395800531115307b9

A thai étrend alapja a rizs, szó szerint sülve-főve, és a tészta, mely Kínából érkezik az országba. A thai konyha pikáns és fűszeres: ízesítenek fokhagymával, bors és citromlé, illetve citromfű és friss koriander jellegzetes keverékével, de sok bazsalikomot, mogyorót, gyömbért és kókusztejet is használnak. A leggyakoribb ételek a halászlé és a rákkrém, természetesen rizzsel körítve.

Főételek még a csípős vagy savanyú halragu, különböző levesek és a tészták, melyek közül a pad thai-t a turisták és a helyiek egyaránt szeretik. Mivel az étkezés itt közösségi eseménynek számít, az étel óriási edényekben kerül az asztal vagy a földre terített gyékény közepére, amiből mindenki (sokszor kézzel) szedhet a maga kis rizses tálkájába.

HIHETETLEN KEDVEZMÉNYEK! Kattints a képre, és készülj fel álmaid nyaralására!

unnamed

Előétel vagy harapnivaló lehet a sült mogyoró, csirke, összetört gyömbér, bors és citromszeletek.

Főétel lehet a phanang, vagyis a thai piros curry, de minden területnek van saját, csak rá jellemző curry receptje. A thai ételeket különböző fűszerekkel és mártásokkal tálalják. Hihetetlen választék van gyümölcsökből, akár frissen, akár kifacsarva. Kedvelt helyi ital a cukornádlé és a valamivel erősebb rizs whisky.