Thai hasznos

c081268d262bf4325608d2ccdeb121c3

Néhány hasznos információ utazás előtt

Közlekedés az országon belül

A Thai International légitársaságnak jól kiépült belföldi légiközlekedési hálózata van, az utazók mégis jobban szeretik az ország busz- és vasúti közlekedését. A buszok gyorsak és légkondicionáltak. A vonatok kényelmesek, rendszeresen járnak, pontosak, viszonylag olcsók, de meglehetősen lassúak is. A nagyobb városokban van lehetőség autó-, jeep-, motorkerékpár- és kisbuszbérlésre.

HIHETETLEN KEDVEZMÉNYEK! Kattints a képre, és készülj fel álmaid nyaralására!

unnamed
A helyi közlekedési eszközök között megtalálható a tuk-tuk (háromkerekű motorizált riksa), a samlor (bicikli riksa) és a songthaew (kisteherautó). A taxik általában taxiórával felszereltek, a songthaew-k pedig állandó útvonalon közlekednek, de a samlor, a tuk-tuk és a Bangkokon kívülre járó taxik árában előre meg kell egyezni a vezetővel.

 

Sportolási lehetőségek

 

  • Az ország két partszakasza és számtalan szigete igazi paradicsomot jelent a búvárkodás, a kenuzás és az evezés szerelmeseinek.
  • A kirándulások és túrák fő központja Chiang Mai. A kerékpárosok inkább a Mekong folyó sík területeit kedvelik.
  • Kevésbé izzasztó tevékenység a népszerű meditáció. Az egész országban sok templom és meditációs központ várja az erre vágyó turistákat. A tanfolyam és a szállás ezeken a helyeken ingyenes, igaz, elvárják az adományokat.
  • Aki az energiáját inkább kifelé szeretné adni, Bangkokban és Nakluában próbálhatja ki a thai bokszot.
  • Chiang Mai pedig a thai főzés és a tradicionális masszázs-tanfolyamairól vált híressé.

 

Előforduló betegségek

 

Malária, filariasis, bélfertőzések (kolera, bakteriális-, protozoon- és féregfertőzések), leishmaniasis, veszettség, egyéb vírusfertőzések (Dengue-láz, japán B encephalitis, hepatitis A és B, AIDS), bőrbetegségek (lepra, gombás fertőzések), mérges kígyók marása.