Déli – part

camara_de_lobos_madeira_tunliweb.no[2]

A déli part a legszárazabb, legnaposabb és a legsűrűbben lakott terület is Maderián. Éppen ezért érkezik ide a turisták legtöbbje, hogy megtekintsék eme szépséges szigetet az Atlanti – óceánban. A legtöbbjük a fővárosba, Funchalba irányul, de messziről sem ez az egyetlen dolog, amit Madeira nyújtani tud.

Camara de Lobos

Funchal központjától körülbelül 7 kilométerre terül el a festői kis halászfalu, Camara de Lobos. A két város közötti távolság olyannyira kicsi, hogy az elővárosok már majdnem el is érintik egymást.
A kis falut még a portugálok gyarmatosító próbálkozásakor alapították még a híresebbik szomszédjuk előtt és itt élt Madeira egyik felfedezője is, Zarco kapitány.

HIHETETLEN KEDVEZMÉNYEK! Kattints a képre, és készülj fel álmaid nyaralására!

mad

Ő nevezte el Camara de Lobos-nak (fóka lak) ezen állatok nagy kolóniái végett, akik a helyi sziklazátonyokat lakták még az emberek megérkezése előtt. Azután már nagyon forgalmas volt nekik a sziget és inkább a nyugodtabb Desetras szigetekre költöztek.

A városban manapság körülbelül 17 000 állandó lakos él, akik elsősroban a halászatból élnek, amelynek központja éppen Camara de Lobos. A helyi kikötőben építették fel ezenkívül Kolumbusz hajójának, a Santa Mariának a mását, amely még a mai napig szeli a tengert a sziget körül a turisztikai kirándulások gyanánt.
Camara de Lobos leghíresebb látogatója és mindenkori csodálója Winston Churchil volt, aki a 20. század közepén látogatott el ide. A helyi természet és a madeirai bor ízétől elvarázsolva sok képén megörökítette a várost és a környékét, amellyel megnyerte a helyi lakosok szívét. Ezért találkozhat itt a nevével majdnem minden egyes sarkon.

Néhányszor a madeirai gyógyüdülése alkalmával meglátogatta Camarát még Sissi császárnő is.