A kreol konyha szülőhazája

kreol

A karibi térségben elterjedt dominikai kreol konyha az őshonos indián, a spanyol, az afrikai és a dél-amerikai ízek és elkészítési módjuk egyvelegéből kialakult kifejezés.

Konyhájuk nem olyan változatos, mint az európaiaké, azonban a dominikaiaknak a nap folyamán  a legfontosabb az étkezés. A korainder olyannyira kifelejthetetlen ízesítőjük szinte, mint nálunk a só. A legtöbb étel jól átsütött rakott húsból, alkalmanként halból készül, melyet rizs körettel tálalnak. Igencsak meglepő módon a a legtöbb étteremben halfélék és a tenger gyümölcsei nem szerepelnek az étlapon. Mivel a helyiek többsége szegény, ezért ezek az étkek inkább a luxus szállodák kínálataiban jelennek meg. A legolcsóbb húsfajtájuk a csirke, ezért a legtöbb ételvariációt belőle készítik el. Állandó szerepet töltenek be fogásaik között a rizs, a fekete bab és a borsó köretek. Egyszerű és kedvelt népeledelük a kreol leves, amibe legtöbbször csirkét, sertéshúst, főzőbanánt, tököt, valamint azt tesznek bele, ami csak kéznél van.

Megkívántad? Csak Rád várnak akciós dominikai útjaink a képre kattintva!

dominican_slider